Nytt navn, ny start!

Sunday, April 10, 2016Det er 4 år siden Hilde Mork laget denne fantastiske logoen til mitt lille bakeri. Navnet og logoen har vært med å forme bakeriet, og spisse konseptet til det det er i dag. 

At jeg nå må endre navnet føles selvfølgelig helt meningsløst. At det jeg har bygget opp med hardt arbeid og gode hensikter, blir revet ned på kort tid. Bakeriet vil bli saksøkt dersom vi ikke skifter navn innen 14. april. Trussel om søksmål kommer fra et firma som som har patent på slagordet «rent mel i posen».

Da denne saken dukket opp i januar, ble jeg både overrasket, sint og veldig lei meg, men også forundret over at jeg ikke hadde hørt noe før jeg hadde bygget opp dette lille bakeriet til noe så fint og folkekjært som det er i dag.

Vi har de siste 3 månedene forsøkt å komme til en løsning for å beholde navnet, men situasjonen er fastlåst, og dette er en kamp jeg ikke har energi eller økonomi til å ta videre. Jeg vil, med massiv støtte av venner, forretningsforbindelser, samarbeidspartnere og en stor heia-gjeng gå videre og legge denne saken bak meg.

Hva bakeriet skal hete fra nå av, vet vi ikke, men vi vet hva vi driver med, og vi vil fortsette å bake gode bakevarer, og drive butikk med beina på jorda og hjertet på rett plass. Og uansett hva som skjer så vil vi alltid ha rent mel i posen.

Vi vil fortsette med normal drift, og ønsker alle våre kunder hjertelig velkommen til hyggelig handel.

Siv Svolsbru

10. april. 2016 9 comments:

 1. Hva med: "Rent mel i (handle)posen"
  -Lena

  ReplyDelete
 2. Bry deg om brøddeig
  Brød uten sirkus
  Sivs hjemmebakte

  ReplyDelete
 3. Bry deg om brøddeig
  Brød uten sirkus
  Sivs hjemmebakte

  ReplyDelete
 4. Takk for gode ord og råd, alle sammen! Det er uvirkelig for meg at det er så mange som støtter oss i denne saken. Det varmer hjertet!
  Før gårsdagens offentliggjøring, har jeg hyret både advokat og kommunikasjonsfaglig bistand. Vi har snudd alle stener, vurdert ulike scenarier og tenkt på mange navn.
  For oss, og for meg, er det viktigste nå å orientere omverdenen at vi er i en prosess med å skifte navn og logo, samtidig som vi fortsetter å bake brød og holder åpent som vanlig. Takk igjen for alle varme hilsener ❤

  ReplyDelete
 5. Synes du skal kalle det "Ren bakst". Og så sender du en nybakt , deilig bolle til motparten din, med en lapp hvor det står; "Her, ta deg en bolle!"

  ReplyDelete