Oppfriskning av surdeig:
Ta 50 gram surdeig og bland med 100 gram emmer og ca 1 dl lunkent vann
i ett romslig glass eller en plastbeholder. Dekk til med plast eller ett klede.
La stå på kjøkkenbenken ca 8 timer til den bobler livlig og lukter
champagne, og smaker som syrnet melk.
i ett romslig glass eller en plastbeholder. Dekk til med plast eller ett klede.
La stå på kjøkkenbenken ca 8 timer til den bobler livlig og lukter
champagne, og smaker som syrnet melk.
Oppfrisket surdeig : 200 g
Vann: 7-8 dl
Finmalt emmer: 100 g
Siktet emmer: 900 g
Salt: 20 g
-
Løs surdeigen opp i vannet og bland så inn melet, til deigen bare
Løs surdeigen opp i vannet og bland så inn melet, til deigen bare
så vidt kommer sammen La deigen hvile 30 minutter. Tilsett så saltet
og elt deigen 8-12 minutter. til deigen er glatt, smidig og slipper bollen
eller bakebordet hvisdu elter for hånd.
og elt deigen 8-12 minutter. til deigen er glatt, smidig og slipper bollen
eller bakebordet hvisdu elter for hånd.
Sett til heving ca 2 timer.
Ha deigen over på et bakebord og form til 2 store eller 3 små brød.
Legges i en godt melet hevekurv, eller en godt smurt brødform.
Heves til dobbelt størrelse. dette tar alt fra 4-10 timer, etter hvor
livlig surdeigen er og hva slags temperatur det er i rommet.
Legges i en godt melet hevekurv, eller en godt smurt brødform.
Heves til dobbelt størrelse. dette tar alt fra 4-10 timer, etter hvor
livlig surdeigen er og hva slags temperatur det er i rommet.
Sett ovnen på 250 grader og sett brødene inn i 10 minutter,
skru så varmen ned til 200 grader. Bak til de er sprø og gyldne,
og holder en kjernetemperatur på 98 grader
skru så varmen ned til 200 grader. Bak til de er sprø og gyldne,
og holder en kjernetemperatur på 98 grader
- ∞ -
No comments
Post a Comment